Mala škola emocija i socijalnih vještina

Dragi roditelji!

Od ove jeseni krećemo s ciklusom psihoedukativnih radionica pod nazivom: Mala škola emocija i socijalnih vještina.

Program je podijeljen u tri grupe, ovisno o uzrastu.
Prve dvije grupe u dobi od 4-6 godina te 7-9 godina čine program pod nazivom ISTRAŽIVAČI EMOCIJA, dok treću skupinu u dobi od 10-12 godina čine UPRAVITELJI EMOCIJA.

Radionice će se odvijati jednom tjedno, u trajanju od 60 min, od sredine rujna do kraja ožujka. Ciklus
radionica podijeljen je u tri modula od kojih svaki sadrži po 8 radionica na kojima se obrađuju pojedine teme.

Istraživači emocija imat će prilike u prvom modulu naučiti prepoznati i razlikovati emocije, imenovati pojedinu emociju i naučiti izraziti emociju koju osjećaju. Kroz pojedinačne radionice govorit ćemo o glavne četiri emocije: sreća, strah, tuga i ljutnja te na kreativan i djeci blizak način naučiti nešto novo o sebi i drugima. Drugi modul bavi se unutarnjim stanjima djeteta te će dijete imati priliku naučiti kako se nositi s neugodnim emocijama, kako ih kontrolirati i koje tehnike upotrijebiti za pojedine neugodne situacije. U trećem modulu slijedi upoznavanje svijeta emocija kod drugih i učenje o tome kako su naši osjećaji povezani s našim postupcima, te kako djeluju na druge oko nas.

Upravitelji emocija prvo će naučiti nešto više o tome kako nastaju emocije, zašto je naš mozak toliko važan te što mogu napraviti kako bi se nosili s neugodnim emocijama. U drugom modulu obrađivat ćemo teme emocija i okoline, regulacije, ponašanja u grupi i razumijevanja osjećaja drugih. Treći modul rezerviran je za upravljanje izazovnim emocijama te tehnike s kojima će mali upravitelji naučiti kako savladati školske brige, strahove i kako pobijediti emocionalne teškoće koje se pred njima nađu.
Emocije su sastavni dio života svakog čovjeka, a dijete već do kraja 6.mjeseca života izražava četiri primarne emocije. One su povezane s mnogim aspektima djetetova života poput fizičkog, intelektualnog i socijalnog, a djeca i odrasli razlikuju se u doživljaju emocija. Za djecu su one kratkotrajne i intenzivne, često se izmjenjuju i uvelike ovise o njegovoj okolini i atmosferi u kojoj odrasta. Nekad su i preplavljujuće, potpuno zbunjujuće pa čak i zastrašujuće. Stoga je važno da dijete razumije koje su to promjene koje se u njemu događaju i nauči kako ih kontrolirati.

Ove kreativne radionice potiču cjelokupni razvoj djeteta koristeći najsnažniji alat te dobi: igru! Kroz kreativne zadatke razvijamo kognitivni, emocionalni i socijalni razvoj te jačamo jezične vještine i finu motoriku.

Program je osmišljen da se jedan nastavni modul nadovezuje na prethodni, ali s obzirom da svaki obrađuje zasebni aspekt emocija, nije obvezno sudjelovati u sva tri modula, već je moguće pojedinačno uključenje u pojedini modul.

Program vodi Tina Radić Čmaje, magistra psihologije i edukantica kognitivno-bihevioralne terapije.

Cijena pojedinog modula iznosi 100 €.

Prijave su otvorene putem linka.