Psihoedukativne radionice o izazovima roditeljstva

Podijelite

Jedna izreka kaže: Biti roditelj znači učiti o snagama koje niste znali da imate i doživjeti strahove za
koje niste znali da postoje (Linda Wooten).

Stoga, od ove jeseni odlučiti smo Vam pružiti podršku kroz program psihoedukativnih radionica o izazovima roditeljstva, podijeljen u četiri modula po osam radionica.

Prvi modul bavi se uvodnim temama roditeljstva poput stilova i stupova roditeljstva, zamkama i odgovornosti roditelja, potrebama djeteta te važnosti igre kao elementa odgoja. Drugi modul usmjeren je na emocije i istražuje stresne situacije roditeljstva te strategije prilagodbe kroz niz tema s konkretnim savjetima o tome kako razgovarati s djecom o emocijama, kako im pružiti podršku te kako biti zaigran roditelj. Treći modul usmjeren je na razumijevanje djeteta, razvojne faze i specifične fenomene pojedine dobi, te važnosti pravilne discipline i upravljanje sukobima. Za kraj, u četvrtom modulu usmjereni smo na osnaživanje roditelja i primjenu naučenog kroz tehnike relaksacije, rješavanja problema, nošenja s negativnim emocijama i ostalim temama važnim za uspješno roditeljstvo i očuvanje svojeg mentalnog zdravlja, a time i zdravlja svoje djece.

Upoznajte bolje sebe kao roditelja, naučite nove korisne tehnike u odgoju i savladavanju stresnih situacija, te razvijajte bolju interakciju s djetetom s većim razumijevanjem njegovog doživljaja svijeta.

Radionice su otvorene za sve roditelje koji žele naučiti nešto više i razvijati svoje roditeljske vještine, a teme radionica posebno su korisne za izazove s kojima se nose roditelji djece s teškoćama u razvoju.

Radionice će se odvijati jednom tjedno, u trajanju od 60 min, od sredine rujna do sredine svibnja.
Program je osmišljen da se jedan nastavni modul nadovezuje na prethodni, ali s obzirom da svaki
obrađuje zasebni aspekt roditeljstva, nije obvezno sudjelovati u sva četiri modula, već je moguće pojedinačno uključenje u pojedini modul.

Program vodi Tina Radić Čmaje, magistra psihologije i edukantica kognitivno-bihevioralne terapije.
Cijena pojedinog modula iznosi 120 €.

Prijave su otvorene putem linka: